مواد غذایی و سوپرمارکتی

بررسی مواد غذایی و طرز پخت آن ها

مواد غذایی و سوپرمارکتی

بررسی مواد غذایی و طرز پخت آن ها

لوبیا پلوی شیرازی

مواد لازم برای ۷ نفر:

  • برنج - ۱ کیلو
  • لوبیا چشم بلبلی - ۲۵۰ گرم
  • هویج خلالی شده - ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی - ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع - ۱۰۰ گرم
  • گوشت ران یا سردست گوسفندی ۱ کیلو (قیمه ای خرد شده)
  • پیاز - ۱ عدد درشت (نگینی خرد شده)
  • ادویه پلویی - ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده - ۱ قاشق چایخوری
  • کره - ۱۰۰ گرم
  • نمک - به میزان دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا در قابلمه ای روغن را گرم می کنیم و پیاز را در آن تفت میدهیم تا شفاف شود. سپس گوشت را می ریزیم و تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. در آخر ادویه را می افزاییم و کمی تفت میدهیم بعد ۴ لیوان آب به گوشت اضافه می کنیم و با حرارت ملایم آن را نیم پز می کنیم.

در این مرحله، لوبیای خیس خورده و هویج خلال شده که از قبل تفت داده ایم را به گوشت اضافه می کنیم. در پایان، زعفران و نمک را می ریزیم و می گذاریم تا آب آن تمام شود. توجه داشته باشیم که لوبیاها له نشود. سپس مواد را لابه لای برنج آبکش کرده در قابلمه دم می کنیم. پس از دم کشیدن، با کفگیر برنج را مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم.

رولت گوشت با طعم ایرانی

مواد لازم:

گوشت گوساله بدون چربی - ۵۰۰ گرم

تخم مرغ خام - ۲ عدد

نمک و فلفل - به میزان دلخواه

پیاز داغ - ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

شیر - نصف لیوان

داخل نان باگت (یا نان تست) - ۲ عدد

آب - ۲ تا ۳ لیوان

گردو و زرشک - به میزان لازم

تخم مرغ پخته - ۳ تا ۴ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

جعفری - ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

مغز نان را در شیر می خیسانیم تا نرم شود. سپس خوب آن را فشار میدهیم و شیر اضافی آن را می گیریم. بعد آن را به گوشت اضافه می کنیم و سپس ۲ تا ۳ قاشق از پیاز داغ را همراه نمک، فلفل و زرده های تخم مرغ (سفیده و زرده را جدا می کنیم) خوب ورز میدهیم. بعد روی یک کیسه نایلون گوشت را پهن می کنیم و گردوی خرد شده، زرشک، تخم مرغ پخته شده و درسته، پیاز داغ و در صورت تمایل جعفری را روی آن می ریزیم. سپس به کمک نایلون آن را لوله می کنیم. بعد سفیده تخم مرغ ها را کاملا روی آن می مالیم تا ترکهای آن گرفته شود و خوب صاف شود.

سپس رولت را در ماهیتابه می گذاریم تا یک طرفش سرخ شود. سپس زیرش را خاموش می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود تا بتوان آن را راحت با دست برگرداند و طرف دیگرش را سرخ کرد. سپس یک قاشق پیاز داغ را در ماهیتابه می ریزیم و همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت می دهیم. بعد آب را اضافه می کنیم و با حرارت کم و در بسته آن را می پزیم تا مغز پخت شود.

مرغ برشته تنوری

مواد لازم:

  • مرغ پخته و ریز شده - ۵۰۰ گرم
  • ساقه کرفس خرد شده - ۳ شاخه
  • پنیر چدار رنده شده - ۱۲۵ گرم
  • بادام تفت داده - ۱۰۰ گرم
  • سیر له شده - ۲ حبه
  • چیپس با طعم سس گوجه فرنگی - ۲۰۰ گرم
  • سس مایونز - ۳۰۰ گرم
  • خامه - ۱۰۰ گرم
  • پیاز خرد شده - ١ عدد
  • آب لیمو - ۱ قاشق غذاخوری
  • عصاره مرغ - ۱ بسته
  • نمک و ادویه - به میزان دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا مرغ را جداگانه با یک عدد پیاز، ۲ حبه سیر و کمی ادویه و نمک میپزیم. سپس مرغ را به تکه های کوچک خرد می کنیم و در ظرفی همراه با کرفس خرد شده، بادام، پیاز و سیر له شده، خامه، مایونز، آب لیمو و عصاره مرغ مخلوط می کنیم (بهتر است مواد در یک اندازه برش داده شوند).

مواد را در ظرف مخصوص نچسب (یا ظرف سرو غذا که با کمی روغن آن را چرب کرده ایم) می ریزیم و روی آن را با چیپس خرد شده و پنیر می پوشانیم.

سپس آن را به مدت ۳۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا سطح روی خوراک کاملا طلایی شود. در صورت تمایل، می توان ظرف را ۳ تا ۴ دقیقه زیر شعله گریل قرار داد تا بیشتر برشته شود.

نگهداری سبزیجات و میوه

برای اینکه سبزیجات و میوه را مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید:میوه و سبزی جات و کاهو را پس از ضد عفونی کردن و شستن، روی صافی قرار داده تا آب اضافی آنها گرفته شود، سپس ظرف پلاستیکی در دار و محکم را انتخاب کرده، کف ظرف را دستمال کاغذی ضخیم (مخصوص آشپزخانه) انداخته و سبزی یا کاهو و یا میوه مورد نظر را داخل آن گذاشته و دوباره روی آن را دستمال می اندازیم و سپس در ظرف را محکم می بندیم، بدین طریق مدت طولانی میتوان میوه و سبزیجات را نگهداری کرد.

برای نگهداری لیمو ترش میتوان آنها را پس از شستن و خشک کردن داخل پاکت کاغذی ریخته و مدت 5 تا 6 هفته آنها را تازه و شاداب نگهداری کرد. برای نگهداری گوجه فرنگی نیز ابتدا در موقع خرید سعی شود که از گوجه های سفت و پوست نازک استفاده کرد که بیشتر بماند. پس از شستن و ضد عفونی کردن و خشک کردن آنها را داخل کیسه نایلونی ریخته و در آن را ببندید و با سوزن چند سوراخ روی کیسه بزنید و در یخچال بگذارید.

نگهداری انواع کیک: برای نگهداری کیک معمولی آن را داخل جعبه شیرینی گذاشته یک تکه نان را آب زده داخل جعبه بگذارید و آن را در یخچال بگذارید رطوبت نان باعث میشود کیک تازگی خود را حفظ کند. اگرکیک میوه ای بود، چند برش سیب خوراکی کنار آن قرار داده و در یخچال نگهداری کنید، اینکار باعث میشود کیک تازه بماند. در مورد کیک خامه ای، کیک را داخل جعبه گذاشته ، در جعبه را بسته و آن را داخل کیسه نایلون بزرگی قرار دهید، در کیسه را باید محکم با چسب ببندید و کیسه را داخل یخچال قرار دهید. این کار باعث می شود که خامه کیک طعم مواد داخل یخچال را نگیرد. در مورد بیسکویت نیز اگر میخواهید همیشه ترد و شکننده بماند، داخل جعبه بیسکویت چند حبه قند بگذارید و در جعبه را ببندید و هرگز جعبه را داخل کیسه نایلونی قرار ندهید چون بیسکویت ها نرم میشود.

مربای زرشک

مواد لازم:

  •  زرشک تازه پیمانه لیوان دسته دار)
  •  آب (۱ پیمانه)
  • شکر (۲ پیمانه)
  • وانیل (1.8 قاشق چایخوری)
  • خلال پسته (در صورت تمایل به میزان لازم)

طرز تهیه: ابتدا شکر و آب را درون یک قابلمه که بهتر است مسی باشد (جهت خوش رنگ تر شدن) قرار داده، بگذارید قوام آید (با حرارت متوسط - کم). زرشکهای تازه را که به شکل متصل به شاخه ها می باشد پس از شستشوی کامل می توان در تهیه مربا به ۲ روش بکار برد:

1.  شما می توانید زرشکها را از محل اتصال چند تا چند تا جدا کنید به طوری که زرشک ها دمهایشان جدا نشود و مربا تهیه کنید.

2. زرشک ها را بدون هیچ اتصال اضافه ای جدا کرده، که در این صورت بایستی دقت کامل را نمائید که زرشکها پاره نشود و فرم مربا را خراب نکند که البته این روش جهت میل کردن راحت تر و بهتر است. از روش اول بیشتر در موارد تزئینی استفاده نمائید. حال پس از قوام آمدن شربت، زرشکها را به آن اضافه نمائید ۱۰ دقیقه بعد خلال پسته ها را اضافه کرده، پس از 5 دقیقه وانیل اضافه کنید و از روی حرارت برداشته، میل نمائید.