مرغابی را پس از تمیز کردن و شستن با نمک، فلفل و سس سویا مزه دار کنید. دقت کنید تمام سطح داخلی و خارجی گوشت مرغابی به این مواد آغشته شود.
از چند ساعت پیش از پخت، سبزیجات را ریز کنید و با گردوی خرد شده، دانه انار، آلو برقانی، نمک و فلفل مخلوط کنید و درون شکم مرغابی را با آن پر کنید. کره را تکه تکه کنید و در شکم مرغابی بگذارید و شکم مرغابی را با نخ نسوز بدوزید.
کف سینی فر را چرب کنید و مرغابی را روی سینی بگذارید و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت بپزید. هر ۱۰ دقیقه یک بار از روغن حاصل از پخت مرغابی که کف سینی فر جمع شده، روی مرغابی بمالید تا علاوه بر لذیذتر شدن از خشک شدن گوشت آن جلوگیری کند.
می توانید در کنار این مرغابی از چند تکه سیب زمینی هم استفاده کنید.
نکته:
گوشت چرخکرده را در ظرفی بریزید و پیاز را در آن رنده کنید. در حدود یک قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای رنده شده را با کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس به اندازه ۲ قاشق غذاخوری از گوشت را بردارید و در دست آن را کمی پهن کنید و در تابه بگذارید. تمام گوشت را به همین ترتیب درست کنید. سیب زمینی های ورقه شده را کمی تفت دهید و کنار بگذارید. بعد بادمجان حلقه شده با پوست را نیز تفت دهید و کنار بگذارید. فلفل دلمه ای را هم به تکه های کوچک خرد کنید و روی هر کدام از گوشتها که در تابه گذاشتید به نوبت از یک ورقه سیب زمینی، بادمجان و یک تکه فلفل بگذارید و کمی نمک و فلفل روی آنها بپاشید و یک خلال دندان در آنها فرو کنید. سپس در ظرف را ببندید تا کاملا گوشت تفت خورده و بپزد. به دلخواه می توانید روی هر کدام پنیر پیتزا نیز بپاشید.
طرز تهیه:
ابتدا پایه های قارچ را در آورید و مغز آن را از کناره ها بیشتر خالی کنید. بعد روی قارچها آبلیمو بمالید تا تغییر رنگ ندهند و سفید بمانند. فیله های مرغ خام را به اندازه بند انگشت نازک و بلند برش بزنید و با کره تفت دهید.
سس سفید را هم از قبل آماده کنید. سپس در داخل هر قارچ یک قاشق غذاخوری سس سفید بریزید و روی آن را صاف کنید. بعد مرغ تفت داده را روی سس بگذارید، رویش ترخون بگذارید و نمک و ادویه روی آن بپاشید. روی مرغ را با پنیر پیتزا بپوشانید. قارچهای آماده را در سینی فر بچینید و ۵ دقیقه با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد، در حدی که پنیر پیتزا آب شود، بپزید. در صورت تمایل، می توان به جای مرغ با گوشت چرخ کرده، تن ماهی، ژامبون یا پلو این دلمه را درست کرد. در تهیه این دلمه، ذائقه حرف اول را میزند..
مواد لازم برای ۱ نفر:
مواد لازم سس سفید:
طرز تهیه سس سفید:
ابتدا شیر را روی حرارت بگذارید تا ولرم شود. سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. اگر می خواهید سس غلیظ تری داشته باشید از آرد بیشتری استفاده کنید. در اواخر طبخ کره و نمک را اضافه کنید.
مواد لازم برای خمیر:
کره
آرد ۴ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
کره ۱ پیمانه
روغن جامد سه چهارم پیمانه
آب یخ به میزان لازم
مواد لازم برای درون کیک:
هویج بزرگ و پخته ۶ عدد
ذرت پخته ۲۰۰
نخودفرنگی پخته ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل به دلخواه
سس خردل تازه ۳ قاشق مرباخوری
خامه ۳۰۰ گرم
پودر آویشن یک و نیم قاشق
چایخوری کرم
آرد ذرت ۲ قاشق چایخوری
آب یخ ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ کوچک ۶ عدد
طرز تهیه خمیر:
آرد و نمک را در ظرفی الک کنید. کره و روغن جامد را با نوک انگشت به خورد آرد بدهید. سپس آب یخ را به آن اضافه کنید تا حدی که مواد با هم خمیر شوند. خمیر را گلوله کنید و ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس نصف بیشتر خمیر را باز کنید. خمیر باز شده را در یک قالب گرد با ارتفاع بلند پهن کنید؛ به طوری که تمام کف و دیواره را بپوشاند. قالب را کنار بگذارید و باقی کارها را انجام دهید.
طرز تهیه کیک:
هویج های با پوست را کاملا بشویید و با دو لیوان آب، یک قاشق چایخوری نمک، یک قاشق مرباخوری شکر و دو قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه بپزید. بعد از خنک شدن پوست آن را بگیرید و از طول به چند قسمت برش دهید. نخودفرنگی و ذرت پخته را بعد از پخت در آبکش بریزید تا آب آنها کاملا برود. در این بین کرم را آماده کنید.
خامه، خردل و آویشن را در یک ظرف استیل مناسب یا شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. گرم مواد را مرتب با همزن برنید تا خامه جوش بیاید و یک دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. آرد ذرت را در ۴ قاشق آب یخ کاملا حل کنید و وقتی خامه را از روی حرارت برداشتید به آن اضافه کنید و مرتب با همزن بزنید تا مایه یکدست شود.
تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه بشکنید و با چنگال یا همزن بزنید تا خوب باز شود. سپس آن را به کرم خامه بیفزایید و باز مرتب با همزن بزنید تا تمام مواد در هم ترکیب و آماده شود. در انتها، نمک و فلفل را نیز به کرم اضافه کنید. وقتی سبزیجات و کرم آماده شد، ابتدا کف قالب روی خمیر را با برش های هویج بپوشانید و یکی دو قاشق کرم روی آن بریزید. سپس نخودفرنگی ها را بریزید و باز مقداری کرم روی آن بدهید و با دست روی آن را بفشارید تا به هم بچسبند. بعد ذرت را بریزید و مقداری کرم روی آنها را بمالید. با بقیه برش های هویج روی کرم را بپوشانید و تمام کرم را روی سبزیجات بدهید. با تکه ای از خمیر که از قبل نگه داشته بودید روی کیک را بپوشانید به طوری که اصلا راه نفوذ نداشته باشد؛ زیرا در غیر این صورت، هنگام پخت کرم از کیک بیرون می آید و می سوزد. روی خمیر را با قلمو زرده تخم مرغ و یک قاشق شیر بمالید. سپس قالب را ۴۵ دقیقه فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا روی خمیر طلایی شود. برای برش، باید کیک خنک شده باشد؛ یعنی حداقل نیم ساعت بعد از خارج کردن از فر، کیک را برش دهید.
فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. در قالب ها کاغذ شیرینی بیندازید. در ظرف کوچکی آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را الک کنید. در ظرف بزرگ تری کره را بزنید تا کرم مانند شود. سپس کم کم شکر را بیفزایید و حدود ۲ دقیقه بزنید.
تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. شیر و ماست را مخلوط و با آرد یکی در میان به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. در آخر، پوست لیموی رنده شده و اسانس لیمو را بریزید و آنقدر مواد را بزنید تا مایۂ صافی به دست آید.
مواد را داخل قالب ها بریزید و ۳۵ تا ۴۵ دقیقه در طبقه پایین فر بپزید.
در ظرف بزرگی پنیر خامه ای و کره را با درجه متوسط همزن کاملا بزنید. پودر قند و پوست رنده شده لیمو را نیز اضافه کنید و بزنید تا کاملا نرم و پفی شود.
۱- در صورت تمایل می توان به جای اسانس و پوست رنده شده لیمو از یک چهارم قاشق چایخوری وانیل استفاده کرد. همچنین در مواد روکش لیمویی پوست رنده شده لیمو تازه حذف و یک چهارم قاشق چایخوری وانیل جایگزین می شود.
۲- می توانید تمام اندازه ها را نصف کنید.