با اطمینان می شود ادعا کرد که شما هم تا به حال بیسکویت چای نخورده اید!
اشتباه نکنید منظور از بیسکویت چای، بیسکویتی نیست که با چای خورده می شود، بلکه بیسکویتی است که در آن از بافت برگ سبز چای استفاده شده است. به جای تعجب دست به کار شوید پشیمان نمی شوید.
مواد لازم برای ۳۶ عدد بیسکویت
فراجاق گاز را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. کاسه بزرگی آماده کنید و کره را همراه با شکر قهوه ای در آن بریزید و آن قدر هم بزنید تا حالت کرمی پیدا کرده و رنگ آن روشن شود. برگ چای سبز خشک شده را کمی خرد کرده و به مخلوط کره و شکر بیفزایید. تخم مرغ زده شده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را هم کم کم بیفزایید. برای مخلوط کردن مواد، از دستانتان استفاده کنید. با دست آنقدر مواد را ورز دهید که خمیری یکنواخت حاصل شود.
خمیر حاصل را روی سطح آردپاشی شده به صورت مکعبی با ۲۳ سانتی متر طول و قطر ۴ تا ۵ سانتی متر در آورید، سپس این خمیر تکه ای رالای سلفون بپیچید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شده و خودش را بگیرد.
بعد از این مدت با چاقوی تیز این مکعب را به صورت عرضی به مستطیل هایی با قطر نیم سانتی متری تبدیل کنید. روی سینی فر را کاغذ شیرینی پزی پهن کنید و بیسکویت ها را روی کاغذ با فاصله بچینید. وقتی سینی از بیسکویت پر شد بیسکویت ها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از این مدت شیرینی را در ظرف موردنظر بچینید.
شیر را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. زرده های تخم مرغ را هم به شیر اضافه کرده و سریع هم بزنید تا کاملا در شیر حل شوند و زردهها نبندند. بعد از حل شدن زرده ها در شیر، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود.
آرد و شکر را با هم مخلوط کنید. وقتی کره به خوبی در شیر و تخم مرغ حل شد، مخلوط آرد و شکر را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود. به مدت ۱۰ دقیقه مخلوط را روی حرارت ملایم گذاشته و مداوم هم بزنید تا آرد پخته شود. وقتی مخلوط غلیظ شد، حرارت را خاموش کرده و باز هم بزنید تا مایه دسر ته نگیرد، حالا زعفران را بیفزایید.
ظرفی که می خواهید دسر را در آن سرو کنید آماده کرده و بیسکویت ها را به شکل درسته در کف ظرف بچینید. بعد از چیدن یک ردیف کامل بیسکویت، موز را حلقه حلقه کرده و یک لایه موز روی بیسکویت ها بچینید. حالا یک لایه از مایه دسر آماده را روی موز بریزید و باز با چیدن یک لایه بیسکویت کار را ادامه دهید، به طوری که لایه آخر دسر باشد.
وقتی همه لایه ها را چیدید، روی دسر را با موز و خامه تزئین کنید. بهتر است قبل از سرو کردن، دسر را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا لایه ها هم مزه دار شوند و هم خنک.
برای درست کردن سبدی از جنس سیب زمینی به دو صافی فلزی در دو اندازه، نیاز دارید و نیز به ظرف دیگری که بتوان در آن روغن داغ و صافی ها را در روغن فرو برد. سیب زمینی ها را پوست گرفته، سپس از طول با رنده مخصوص (که به رنده مشهور است) یا با رنده درشت رنده کنید به طوری که رشته های باریکی از سیب زمینی به دست اید.
یک قاشق آرد ذرت را روی رشته های سیب زمینی بپاشید. صافی ها را نیز به آرد آغشته کنید تا سیب زمینی ها به آن نچسبند. صافی بزرگ تر را از رشته های سیب زمینی پر کنید و وسط آن را گود کرده صافی کوچک تر را روی آن فشار دهید و در حالی که دسته هر دو صافی را با هم در دست گرفته اید آن را در ظرف روغن داغ فرو برده و اجازه دهید تا سیب زمینی ها سرخ شوند.
پس از سرخ شدن و کمی سرد شدن صافی ها را از سیب زمینی جدا کرده ظرف کاسه ای شکلی را که به دست آمده است کنار بگذارید و این عمل را بار دیگر تکرار کنید.
برای تهیه مواد داخل سبد ابتدا خلال پیاز و خلال گوشت قرمز را سرخ کنید، سپس فلفل های رنگی را اضافه کرده تفت دهید و به ترتیب خلال فیله مرغ، جعفری خرد شده، بروکلی یا گل کلم و قارچ که هر کدام به دو قسمت شده اند را اضافه کرده در آخر عصارة مرغ را روی مواد بپاشید و هم بزنید تا تمام مواد به عصاره آغشته شده، مزه دار شود. پس از پخته شدن، آن را در داخل سبد سیب زمینی بریزید و سبد دوم را روی آن برگردانید.
۱. از آنجا که مدت طبخ گوشت قرمز بیشتر است. بد نیست گوشت قرمز را قبلا کمی بپزید.
۲ - اضافه روغنی که برای سرخ کردن سیب زمینی ها به کار رفته پس از صاف شدن باز هم قابل استفاده است.
مصرف دال عدس اگرچه در کشور ما چندان رواج ندارد ولی غذاهایی که با دال عدس درست می شود. پرطرفدار ترین غذاهای هندی و عربی است. اگر غذای پرادویه دوست دارید، با دال عدس به روش مصری یک سوپ خوشمزه بپزید.
مواد لازم برای 2 تا 4 نفر:
قابلمه مناسبی آماده کنید، کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس به نوبت پیاز، کرفس، هویج و سیر را به کره اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن سبزیجات را تا زمانی ادامه دهید که نرم شوند. قرصهای عصاره را هم در آب جوش حل کنید و کناری بگذارید. ادویه ها شامل زیره، فلفل، گشنیز و کاری را به سبزیجات تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید و چند دقیقه هم حرارت دهید تا سبزیجات طعم دار شود. گوجه فرنگی های خردشده را همراه با مخلوط قرص عصاره و آب جوش به مواد اضافه کنید. حالا فقط نوبت به پختن دال عدس می رسد. دال عدس را به بقیه مواد بیفزایید. در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا عدس پخته و جا بیفتد.
اگر بافت سوپ را به صورت یکنواخت دوست دارید، بعد از اینکه همه مواد سوپ بخت، قابلمه را کناری بگذارید تا از حرارت بیفتد، سپس در دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا سوپ بافتی صاف و یکنواخت پیدا کند. سپس دوباره سوپ را به قابلمه برگردانید و حرارت دهید. در پایان سوپ را در کاسه بریزید و روی آن را با مقداری گندم بوداده، خامه و پیازچه تزئین کنید.
طرز تهیه:
پیاز را خلال کنید و در ماهیتابه ای با کمی روغن مایع مخصوص سرخ کردنی سرخ کنید. گوجه فرنگی های نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد نخود سبز پخته، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و میگوهای تمیز شده را اضافه کنید.
بعد از ۵ دقیقه مخلوط را از روی حرارت بردارید و کره و زعفران آب کرده را بیفزایید. برنج را آبکش کنید. لابه لای برنج آبکش شده از مخلوطی که آماده کرده اید بریزید و بگذارید دم بکشد. بعد از دم کشیدن در ظرف مخصوص بکشید و روی آن را با پیاز سرخ کرده و گوجه فرنگی نگینی شده تزیین کنید.
مواد لازم: